IMP Žito Kozina

Energetsko pogodbeništvo

Energetsko pogodbeništvo (kontrakting) oz. pogodbeno znižanje stroškov za energijo je poslovni model podjetja (kontraktorja oz. izvajalca), ki lahko zajema širok spekter celovitih energetskih rešitev za dolgoročno zmanjševanje rabe in stroškov za energijo naročniku. Naročniku nudimo poleg načrtovanja, dobave, izvedbe, upravljanja, vzdrževanja in servisiranja novega postrojenja za oskrbo z energijo tudi financiranje. Podjetje IMP Promont nudi naročniku zamenjavo oz. dobavo kotla in umestitev soproizvodne naprave v sistem ogrevanja. Naročnika dolgoročno oskrbujmo z vnaprej dogovorjeno ustrezno količino in kvaliteto toplotne in električne energije. Naročnik nam naša vložena sredstva povrne s plačilom dobavljene energije. Pogodba o dobavi energije vključuje vprašanje lastništva postrojenja, porazdelitev tveganj, obračunavanje energije in čas trajanje pogodbe. Čas trajanja pogodbe ustreza ekonomski dobi koristnosti postrojenja in je v večini primerov med 10 in 15 leti.

Namen pogodbenega zagotavljanja energije pomeni za naročnika takojšnje prihranke pri oskrbi z energijo brez lastne investicije in stroškov za vzdrževanje!

Naše podjetje ima dolgoletne izkušnje pri upravljanju energetskih postrojenj. Poleg prodaje samih energetskih postrojenj, pa v našem podjetju ponujamo atraktivni poslovne modele energetskega pogodbeništva.

 

Za vsa dodatna pojasnila in vprašanja smo vam na voljo na spodnjih kontaktih:
E mail: matevz.cokl@imp-pro-mont.si
GSM: 051 380 558