IMP Žito Kozina

SPTE naprave SOKRATHERM

Podjetje IMP Promont je zastopnik enega največjih evropskih proizvajalcev plinskih soproizvodnih naprav Sokratherm z več kot 35-letno tradicijo,izkušnjami ter preko 1.300 prodanimi napravami širom sveta. V naših napravah so vgrajeni izključno MAN-ovi industrijski motorji, ostale komponente in sklopi pa samo od najbolj prizanih proizvajalcev, kar zagotavlja našim napravam dolgoletno in zanesljivo obratovanje. Vsaka SPTE naprava, ki zapusti tovarno je temeljito preizkušena, ima opravljen t.i. nulti servis. Podjetje Sokratherm je certificirano po normi za zagotavljanje kvalitete TUV CERT ISO 9001 : 2008.

Naše naprave odlikuje:
izjemna kompaktnost glede na izhodno moč
izjemna učinkovitost (celokupni izkoristki <95%)
nizke emisijske vrednosti NOx < 125 mg/Nm3, CO < 150 mg/Nm3 (merjeno za katalizatorjem pri 5% O2 in gorivom zemeljski plin)
podaljšani servisni intervali
zanesljivo in brezhibno dolgoletno obratovanje

Razpon po električni moči:
 49 – 530 kW (možnost kaskadnega postrojenja do 4 SPTE naprave)

Gorivo:
zemeljski plin
utekočinjen naftni plin
utekočinjen zemeljski plin (UZP)
bio plin in plin iz blata čistilnih naprav

Daljinski nadzor:

Vsaka SOKRATHERM SPTE naprava ima integriran visoko zmogljiv industrijski računalnik iPC, ki ne prikazuje samo obratovalnih parametrov, temveč nudi hitri in detajlni vpogled v delovanje posameznih sklopov SPTE naprave preko zaslona občutljivega na dotik. Povezava SPTE naprave na internet pa uporabniku omogoča daljinski nadzor in daljinsko upravljanje, spremljanje in resetiranje alarmov. Prav tako je moč spremljati obratovanje SPTE naprave na namiznem ali tabličnem PC-ju, kakor tudi na pametnem telefonu.

PROIZVODNJA PARE

Večje SPTE naprave SOKRATHERM (GG402 in GG530) so zmožne tudi proizvajati tehnološko paro iz izpušnih plinov. Npr. GG402 lahko proizvede cca. 250 kg pare/uro (168 st. C, 6 bar).

 

VZDRŽEVANJE IN SERVISIRANJE

Samo dobro vzdrževana in servisirana SPTE naprava bo lahko dosegala želene obratovalne ure in posledično zahtevano donosnost. Tega se pri nas zavedamo, zato za nas pomeni vsaka prodana SPTE naprava obveznost in izziv, da investitorju ohranjamo vrednost naložbe z pričakovanimi donosi. Hitra in odzivna servisna ekipa je del naše standardne ponudbe. Za vsako SPTE napravo pa smo vam pripravljeni ponuditi individualni servisni paket po meri vaših zahtev in pričakovanj. Se pravi od rednega servisa z možnostjo vaše udeležbe, do najbolj brezskrbnega servisnega paketa t.i. »all-inclusive carefree package«.

 

NOVOST NA SLOVENSKEM TRGU – podjetje IMP Promont postavlja SPTE postrojenja s pogonskim gorivom – utekočinjeni zemeljski plin oz. kratica UZP (Več o UZP…). Takšna postrojenja so namenjena objektom z veliko pasovno rabo toplotne energije, pa na tem področju ni plinovoda z zemeljskega plinom, ELKO ter UNP pa sta cenovno in ekološko za ta namen manj konkurenčna energenta.

 

Za vsa dodatna pojasnila in vprašanja smo vam na voljo na spodnjih kontaktih:
E mail: matevz.cokl@imp-pro-mont.si
GSM: 051 380 558